Menu
Du er her: Forside Opskrift
Røget laksesalat med æblegratin og parmesan
Ingredienser - til 4 personer
Børnevenlig: Ja
Tilberedningstid:

20 minutter

Røget laksesalat med æblegratin og parmesan

Fremgangsmåde

Læg røget laks på 4 ovnfaste tallerkner, riv parmesanen og lun fløden. Tilsæt 2/3 af parmesanen til den lune fløde. Skær eller riv æblerne i tynde skiver og fordel æblerne over laksen (gem lidt til pynt). Hæld fløde-parmesan-cremen over den røgede laks og æbler og drys med den sidste 1/3 af parmesanen og lidt rasp. Sæt den røgede laks i en forvarmet ovn ved 210° C og bag den til cremen er gylden. 

Når laksen tages ud af ovnen, pyntes den med de sidste æbler, rucolasalat og evt. lakserogn. Server friskkogt penne pasta eller groft brød til. Retten kan tilberedes i ildfast fad, og røget laks kan erstattes med røget hellefisk.

Tilknyttede emneord: Laks, Hovedret, Jul & Nytår,
PROD214

Få inspiration til aftensmaden.

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med laks.

 

Se alle lakseopskrifter her…

Råvaren i vores røgede laks kommer fra havbrug i Norge

- Læs mere om laks...

Hvorfor er de fede fisk så sunde?

- Læs mere om Omega-3s sundhedsfremmende egenskaber