Viden om torsk
Torsk har en fantastisk, mild smag og kan bruges i mange forskellige retter - fra hverdagsfisk til gæstemad
Torsken er populær, når danskerne vælger fisk til middagsbordet. Med torsk kan du hurtig og nemt tilberede et lækkert måltid til hele familien.
Torskens popularitet skyldes i høj grad dens fine hvide kød, der danner store flotte flager, når den tilberedes korrekt. Kødet har en ganske mild smag, som appellerer til både børn og voksne, og fisken passer både i traditionelle retter og nyere tilberedninger med masser af krydderier. Torsk kan bl.a. nydes kogt, stegt, bagt, røget og marineret.
Mager fisk
Torsken hører til blandt de magre fiskearter, og det gør den til et godt valg, hvis du ønsker at indtage mere fisk end de af Fødevarestyrelsen anbefalede 350 g om ugen. I dette skema kan du se hvilke næringsstoffer, vitaminer og mineraler torsken indeholder.
Torskefiskeri
Torsk fra Royal Greenland kommer fra fiskeri i Barentshavet og havet omkring Grønland. Torskebestanden i Barentshavet er ifølge biologer stabil, og efter en stor indsats fra seafood-industrien, heriblandt Royal Greenland, er fiskeriet her også velreguleret og udføres efter alle gældende love og regler. Det betyder også, at fisk fra Barentshavet er MSC-certificeret.
Læs mere om vores fangstmetoder her.
Opskrifter med torsk
Mulighederne er mange, når det kommer til opskrifter og retter med torsk.
Prøv vores opskrift på ovnbagt torsk med cremet hummersuppe, som er en lækker ret, der også kan serveres, når du får gæster.
Mangler du inspiration til grillet torsk, så prøv vores opskrift på grillet torsk med bagte kartofler og tomatsalat.
Torsk egner sig også godt i supper - prøv for eksempel vores opskrift på kartoffel-/porresuppe med bagt torsk.