Kaviar af grønlandsk stenbiderrogn
Royal Greenlands kaviar af grønlandsk stenbiderrogn fås i både rød og sort
Små sprøde perler fra de iskolde, grønlandske have.
Stenbiderrogn kaldes også for “Nordens kaviar”. Rognen fra den tykke stenbiderhun, kvabsoen som den kaldes, er en stor delikatesse. De skinnende smukke, sprøde perler brister i munden med et lille "pop" og frigiver deres salte, sødmefulde smag.
Vores stenbiderrogn kommer fra Vestgrønland. Her er fiskeriet MSC-certificeret som miljørigtigt og bæredygtigt. Fiskeriet foregår primært ved hjælp af bundgarnsfælder mellem marts og juni måned, hvor stenbideren bevæger sig ind i de grønlandske fjorde for at gyde.
De lokale fiskere sejler ud i deres små joller og tømmer fælderne, hvorefter rognen leveres direkte til et af Royal Greenlands indhandlingssteder langs kysten. En skånsom og brændstofbesparende fangstmetode.
Traditionelt set bruges stenbiderrogn mest som pynt eller til en lille hapser før middagen, men den delikate grønlandske rogn kan sagtens bære en ret i sig selv. Brug for eksempel kaviaren som topping på en salat eller som fyld i pitabrød.
Vi tilbyder både rød og sort stenbiderrogn.
Opskrifter med kaviar af stenbiderrogn
Mangler du inspiration til opskrifter med stenbiderrogn?
- 2 slags kaviar med dildcreme, radiser og sprødt rugbrød - en lækker opskrift med stenbiderrogn, perfekt som en lille starter
- Rød stenbiderrogn med blomskålspanna-cotta - en flot ret, der med fordel kan serveres for dine gæster
- Stenbiderrogn på hurtige kartoffelblinis - en klassiker med et twist