Skalrejer
Skalrejer kaldes også pil selv-rejer og er særdeles lækkert om sommeren. Server med masser af dips og dressinger, godt brød og citronbåde - nemmere og mere hyggeligt bliver det ikke!
Friske grønlandske skalrejer, kogt og frosset straks efter fangst.
Royal Greenlands skalrejer fanges af vore egne trawlere i Vestgrønland. De store trawlere er i realiteten topmoderne, flydende fabrikker, som både fanger, sorterer, koger, fryser og pakker rejerne ombord. Det sikrer et friskt produkt, hvor den gode kvalitet bevares bedst muligt.
Grønlandske rejer er blandt de mest delikate rejer i verden, da det iskolde vand får rejen til at vokse langsomt og dermed er der masser af tid til at udvikle smag og en lækker sprød konsistens.
Det grønlandske rejefiskeri er velreguleret gennem kvoter, og Royal Greenlands trawlere er udstyret med bifangstseparatorer og undslippelsespaneler for at minimere bifangst i henhold til grønlandsk lovgivning.
Sådan piller du nemt selv dine skalrejer!
Lækre opskrifter med skalrejer
Skalrejer er en smagfuld delikatesse, som nemt kan anvendes i mange forskellige retter. De er dog specielt velegnede til en hyggelig aften med familie og venner, hvor I sidder længe om bordet og piller rejerne, som serveres med lækkert tilbehør som fx nybagt brød, aioli og pesto.
Her er tre forslag til servering:
- Skalrejer i ovn med kryddersmør og godt dyppebrød, der er en let og lækker hverdagsret
- Skalrejer med tre slags dip, der egner sig godt som forret eller til tapas
- Skalrejer med grillede asparges, der er en sikker vinder når du får gæster