Viden om hellefisk
Hellefisk er en fantastisk fisk med en mild smag, kvidhvidt kød og saftig konsistens - en ægte delikatesse!
Royal Greenlands hellefisk er en ægte delikatesse fra Grønlands vestkyst.
Hellefisken er en stor fladfisk med kridhvidt, saftigt og meget velsmagende kød. I Grønland anser man hellefisken for en stor delikatesse, og det fine kød nydes både råt og tilberedt – ja, man spiser det endda frosset som en snack!
Hellefisken har meget høj spisekvalitet og hører til blandt de fede fisketyper, som D-vitamin især findes i. Du kan se indholdet af vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer i dette skema.
Hellefisk med god samvittighed
Vores MSC-certificerede hellefisk fanges udenskærs i Vestgrønland på åbent hav med store trawlere. Efter fangst fryses hellefisken ind og fragtes til en af Royal Greenlands fabrikker langs kysten, hvor den fileteres og pakkes.
MSC-certificering er én måde at afspejle bæredygtighed, men hos Royal Greenland gør vi også meget andet. Et eksempel er, at vi løbende arbejder på at kunne udnytte så meget som muligt af de fisk og skaldyr, vi fanger. Derfor udnytter vi i gennemsnit hele 90 % af hellefisken, da kun skind og ben kasseres.
I vores sortiment har vi koldrøget hellefisk, som røges i Hirtshals i Nordjylland samt naturelle hellefiskefiletportioner fra Vestgrønland.
Opskrifter med hellefisk
Mangler du inspiration til, hvordan du kan servere hellefisk? Hellefisk kan serveres røget, dampet, bagt, grillet og marineret. Prøv f.eks. hellefiskeportioner med spinat, luftig kartoffelmos og hvidløg.