Ingredienser
Fremgangsmåde
Fisk:
Placer torskeloins i et smurt ildfast fad og dæk fadet med køkkenfilm (varmefast) eller alufolie. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 120° C i ca. 20 minutter.
Gulerodsmos:
Skræl 400 g gulerødder og skær dem ud i grove stykker. Kog dem helt møre under låg, ca. 20 min. Blend gulerødderne med 1-2 spsk smør og saften fra en appelsin, smag til med salt og peber.
Sprøde kartoffeltern:
Skræl kartoflen og skær den i små tern og lad ternene udvande i koldt vand. Afdryp kartoffelternene grundigt og friter ternene i olie i en stor gryde (pas på! -det bruser meget op). Steg ternene sprøde, 2-3 min., og lad dem dryppe af på et fedtsugende papir. Krydr med salt. Alternativt kan retten serveres med ovnbagte kartofler.
Marinade:
Skær de sidste 100 g gulerod i små tern og kom dem i en gryde sammen med 1 spsk sukker, saften af en appelsin og kog under låg 3-4 min. til saften begynder at tykne.
Smelt resten af smørret i en anden gryde og lad det simre til det har fået et let gyldenbrunt skær. Skær den lufttørrede skinke i tern og kom ternene i det brunede smør. Lad dem stege med til de er let sprøde.
Bland de to marinader.
Anretning:
Placér en god skefuld puré i bunden af hver tallerken. Læg torsken ovenpå og øs marinaden af orange, gulerod, brunet smør og skinke over. Drys med de friterede kartoffeltern og fint hakket purløg. Lav evt. et par lange strimler gulerod med en kartoffelskræller til at pynte med.