You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Stjerneskud med Disko Bay Kutter-Rejer og stenbiderrogn

Stjerneskud med Disko Bay Kutter-Rejer og stenbiderrogn

  • Lage
  • Rogn
  • Kogt og pillet
  • Frokost
  • Gæstemad
  • Hovedret
  • Stenbiderrogn
  • Rejer
  • Rødspætte
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 skiver rugbrød 

Grøn salat 

1 bundt grønne asparges 

1 glas hvide asparges 

4 radiser (tynde skiver) 

½ citron 

Frisk dild  

 

Fisk: 

300g Disko Bay Kutter-Rejer 

1 glas stenbiderrogn 

4 panerede rødspættefileter 

 

Thousand Island dressing: 

1 helt hvidløg 

200g cherrytomater 

3 chilier 

2 tsk engelsk sauce 

1 spsk honning/sirup 

½-1 tsk paprika 

3 spsk. skyr/creme fraiche 

Salt & peber 

Fremgangsmåde

Thousand Island-dressing

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. 

Skær toppen af det hele hvidløg så feddene blottes og pak det ind i sølvpapir. Læg det på en bageplade med papir sammen med cherrytomaterne og chilierne og bag det i ovnen i ca. 25 minutter til skindet er blevet mørkt. 

Fjern skindet fra tomaterne og chilierne og kom det i en minihakker eller foodprocessor. Smut hvidløgsfeddene ned i og tilsæt de øvrige ingredienser til dressingen, på nær skyren/creme fraichen. Blend det godt sammen til det har fået en ensartet konsistens og kom det i en skål. Rør skyren/creme fraichen i og tilføj evt. ekstra hvis du synes. 

Steg de panerede rødspættefileter på en pande til de er gyldne og sprøde. 

Grønne asparges 

Bræk enderne af de grønne asparges og halvér dem derefter på langs. Du kan også stege dem på en pande eller dampe dem hvis du ikke ønsker dem rå. 

Anretning

Rist brødet og smør det evt. med smør eller mayo. Anret med grøn salat, sprødstegt rødspættefilet, rejer, grønne og hvide asparges, radiser, thousand island-dressing, stenbiderrogn, frisk dild og citronsaft.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Ovnbagt hellefisk med pesto
...