Ingredienser
4 stk. panerede rødspætter
4 stk. rødspætter, naturel
4 skiver koldrøget laks
140 g Disko Bay Kutter-Rejer i lage
1 glas stenbiderrogn, sort
8 grønne asparges
1 stilk dild
1 blad romainesalat
1 skive fuldkornsbrød
2 dl Thousand Island-dressing
1 stk. citron
Evt. smør til brødet
Salt og peber
Tip
Lav din egen Thousand Island-dressing ved at blande halv mayonnaise med halv creme fraiche. Smag blandingen til med paprika, engelsk sauce, tomatpuré, sukker, salt og peber.
Fremgangsmåde
Snit og blancher de grønne asparges i saltet vand i 4 min. og læg dem i isvand.
De panerede rødspætter lægges på en bageplade med bagepapir og tilberedes som anvist på pakken.
Læg de optøede, naturelle rødspætter i et ildfast fad, salt dem og læg stanniol over. Sæt faddet i ovnen og bag i 8 min. ved 165 °C.
Rul de røgede lakseskiver sammen en og en og stil dem til side.
Rist brødet og smør det evt. med smør. Fordel salatbladene på brødet og læg herefter de panerede rødspætter og dampede rødspætter på. Pynt med laks, asparges, drænede rejer, stenbiderrogn og grofthakket dild.
Server straks med dressing og citronbåde.
Tip
Lav din egen Thousand Island-dressing ved at blande halv mayonnaise med halv creme fraiche. Smag blandingen til med paprika, engelsk sauce, tomatpuré, sukker, salt og peber.