Ingredienser
Fremgangsmåde
Smørret smeltes i en tykbundet gryde ved middel varme. Melet røres i. Rør til en homogen masse og tilsæt så mælken lidt efter lidt under omrøring. Lad saucen koge og rør den helt glat og fri for klumper inden der tilsættes mere mælk. Lad saucen koge sagte i ca. 5 min. for at fjerne melsmagen. Rør ofte så ikke den brænder på. Tilsæt bouillonterningen og smag til med salt og peber.
Kartoflerne skrælles, halveres og koges i saltet vand, til de er møre ca. 15 min.
Laksefileterne krydres med salt og peber og steges på pande i lidt smør 3-4 min. på hver side.
Saucen koges op, og gryden tages fra varmen. Smag til med whisky samt salt og peber.
De varme kartofler vendes med hakket persille og serveres med de stegte laksefileter, whiskysauce samt grov sennep.