Tid:20 min.
Portioner:4
Tid:20 min.
Portioner:4
Ingredienser
Tip
Retten kan tilberedes i et ildfast fad, og røget laks kan erstattes med røget hellefisk.
Fremgangsmåde
Læg røget laks på 4 ovnfaste tallerkner, riv parmesanen og lun fløden. Tilsæt 2/3 af parmesanen til den lune fløde. Skær eller riv æblerne i tynde skiver og fordel æblerne over laksen (gem lidt til pynt).
Hæld fløde-parmesan-cremen over den røgede laks og æbler og drys med den sidste 1/3 af parmesanen og lidt rasp. Sæt den røgede laks i en forvarmet ovn ved 210° C og bag den til cremen er gylden.
Når laksen tages ud af ovnen, pyntes den med de sidste æbler, rucolasalat og evt. lakserogn. Server friskkogt penne pasta eller groft brød til.
Tip
Retten kan tilberedes i et ildfast fad, og røget laks kan erstattes med røget hellefisk.