Ingredienser
Tip
Opskriften på røget hellefisk med mango kan med fordel anvendes som både forret og hovedret.
Fremgangsmåde
Fjern stenen fra mangoen og skær frugtkødet fra skindet. Skær det i tern på ca. 1 cm. og dryp med citronsaft. Flæk chilien, fjern omhyggeligt alle kerner og skillevægge og skær frugtkødet i lange, smalle strimler.
Læg fine salatblade på 4 tallerkener, anret hellefiskeskiverne dekorativt på dem og fordel mangoternene ovenpå. Dryp så ca. 1 spsk. mangochutney udover hver portion.
Skræl pærerne, skær dem midt over og fjern kernehusene. Stil en halv pære ved siden af hellefisken og fyld hullet efter kernehuset med mangochutney. Læg til sidst et par strimler chili over hellefisken som pynt.
Anbring 2 trekanter nyristet brød ved hver portion og server med det samme.
Det er en meget raffineret smagskombination. Den friske og dog søde frugt og den krydrede, stærke chutney fremhæver i høj grad hellefiskens fine smag. Chilistrimlerne kan erstattes med smalle strimler af rød peberfrugt.
Tip
Opskriften på røget hellefisk med mango kan med fordel anvendes som både forret og hovedret.