You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Røget hellefisk à la carpaccio med kapers og sprød parmesan

Røget hellefisk à la carpaccio med kapers og sprød parmesan

  • Hellefisk
  • Forret
  • Vinter
  • Røget & gravad
  • Nytår
Tid:15 min.
Portioner:4
Tid:15 min.
Portioner:4

Ingredienser

Fremgangsmåde

Fisken lægges pænt på fire flade tallerkener. Rucola, oliven og kapers lægges på. Olie og citronsaft røres sammen og hældes over fisken.

Parmesanosten rives fint i et tyndt lag på bagepapir og bages sprødt i ovnen i 6 min. ved 180°C. Hold øje med at osten ikke tager farve, da den så bliver bitter. Når osten er afkølet, kan den tages af bagepapiret og brækkes i store flager. Læg de sprøde parmesanflager på retten og server straks med lunt brød.

For den øvede er det ret dekorativt at formgive osten, når den rives - fx i cirkler, halvmåner, bånd osv.

Skær en ønsket form ud i papir, drys osten over og fjern forsigtigt papiret. Bag som beskrevet ovenfor.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Røget laks med radiser, spinat og grøn creme
...