You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Rødspættefileter med rejer og champignon-flødesauce

Rødspættefileter med rejer og champignon-flødesauce

  • Rødspætte
  • Rejer
  • Hovedret
  • Filet
  • Lage
  • Fisk i ovn
  • Jul
  • Vinter
  • Efterår
Tid:45 min.
Portioner:4
Tid:45 min.
Portioner:4

Ingredienser

Fremgangsmåde

Løget hakkes og lægges i bunden af et smurt ovnfast fad. Rødspættefileterne lægges ovenpå, og der krydres med salt og peber. 

De rensede champignon skæres i skiver og vendes med rejer. Blandingen lægges over fisken, og vinen hældes ved. Fadet dækkes med stanniol, og fiskeretten bages i en forvarmet ovn ved 180°C ca. 15 min; eller til fisken er hvid og fast. 
Fileter, champignon og rejer tages op med en bred spatel og holdes varme.

Hæld væden fra fisken i en gryde, tilsæt fløden og bring den i kog. Smag saucen til med salt, peber og citronsaft og lad den simre sagte så den koger lidt ind.

Lige før serveringen røres æggeblommerne sammen med et par skefulde af saucen. Tag gryden væk fra blusset og pisk hurtigt æggeblandingen i. Sæt gryden over svag varme igen og pisk i saucen til den bliver tykkere, men lad den ikke komme i kog. Hæld den straks over fisk, svampe og skaldyr og server retten med det samme med nykogt broccoli og kartofler til. 

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Hellefisk på spidskål, pære og ristede solsikkekerner med bacon og syltede sennepsfrø
...