Ingredienser
Tip
Til denne ret kan du bruge, hvad du har i køleskabet. Prøv fx at bruge frosne stikkelsbær i stedet for blommetomater, agurk i stedet for squash eller porre i stedet for forårsløg. Du kan også sagtens bruge en anden type kål end rødkål.
Fremgangsmåde
Rødspætterne steges i ovnen i 12-15 minutter ved 170 grader.
Skær squash i halvtykke skiver, skræl gulerødderne og skær dem i skiver, del forårsløget, skær blegsellerien i små stykker, skær fennikel i tynde skiver, og del blommetomaterne. Alle grøntsager steges af i lidt olivenolie og tilsættes til sidst tomater. Vend med friske urter og smag til med salt og evt. lidt citron.
Æbleeddike, sennep og olivenolie piskes sammen til en vinaigrette.
Læg grøntsagerne i et fad sammen med det fintsnittede, rå kål, herpå fisken og vinaigretten. Drys til sidst med hakkede mandler.
Tip
Til denne ret kan du bruge, hvad du har i køleskabet. Prøv fx at bruge frosne stikkelsbær i stedet for blommetomater, agurk i stedet for squash eller porre i stedet for forårsløg. Du kan også sagtens bruge en anden type kål end rødkål.