Ingredienser
Fremgangsmåde
Rør marinaden sammen af risvin, teriyaki/soya, wasabi og hoisinsauce og læg rejerne i. Lad dem trække i køleskabet i mindst 1/2 t. - gerne i 1 hel.
Gør grøntsagerne i stand. Skær bladselleri i små tern. Skær først courgetten i ca. 2 cm. tykke skiver og derpå i kvarte. Fjern alle hvide hinder og alle kerner fra chilierne og skær frugtkødet i ganske smalle strimler. Skær salaten i ca. 1 cm. brede strimler.
Kog risene som sædvanligt i letsaltet vand - men kom også gurkemeje i vandet. Dette krydderi giver ikke megen smag, men risene får en smuk, gylden farve.
Umiddelbart inden serveringen varmer du lidt olie op i en wok eller bred gryde og lynsteger courgette- og bladselleritern i 3-4 min. Tilsæt så chilistrimler og babykarotter og lynsteg igen i et par minutter. Skru op for blusset og kom salaten i. Lynsteg imens du hele tiden vender kraftigt rundt, til salaten er faldet sammen. Hæld så grøntsagerne op i en varm skål.
Hæld rejerne med deres marinade i wokken sammen med skalrejerne. Lad marinaden koge op og fordel den og rejerne over grøntsagerne. Server retten straks med de gyldne ris til.