You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Rejecocktail

Rejecocktail

  • Rejer
  • Forret
  • Nytår
  • Kogt og pillet
  • Hapsere og småretter
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

150g Disko Bay Kutter-Rejer
4 pæne glas fx champagneglas

Sprøde poppede rugkerner:
1 dl poppede rugkerner
Olivenolie
Salt

Rygeostcreme:
2 dl naturel yoghurt/creme fraiche
1-1½ dl rygeost
1 spsk fintrevet peberrod
1 tsk honning
Saft & skal fra 1/2 citron
Salt & peber

Sprødt grønt:
1 avocado
50g sukkerærter
1/4 agurk
2 forårsløg
4 radisser
1 bundt dild (gem evt. lidt til pynt)
Lidt citronsaft- & skal
Olivenolie

Fremgangsmåde

Sprøde poppede rugkerner:
Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
Kom de poppede rugkerner på en bageplade med bagepapir og bland dem godt rundt med lidt olivenolie og salt. Bag rugkernerne i ovnen i 5 minutter til de er sprøde.

Rygeostcreme:
Blend alle ingredienserne sammen til rygeostcremen og smag til med salt og peber.
Stil på køl imens du forbereder resten.

Sprødt grønt:
Skær avocadoen ud i små tern. Skær sukkerærter, radisser og forårsløg i tynde skiver. Flæk agurken på langs og halvér den ene del. Fjern kernerne med en ske og skær agurken ud i tynde skiver. Hak dilden groft. Bland alle grøntsagerne, olivenolie, citronsaft- og skal sammen i en skål.

Anretning:
Fordel rygeostcremen i bunden af de 4 serveringsglas. Tilføj sprødt grønt, rejer og slut af med de sprøde rugkerner.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Torskeportion i salat med tomatmarinade og ristede fennikelfrø
...