You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Ovnbagt hellefisk: Prinsessen på ærten

Ovnbagt hellefisk: Prinsessen på ærten

  • Hellefisk
  • Forret
  • Filet
  • Fisk i ovn
  • Vinter
  • Nytår
  • Efterår
Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

Fremgangsmåde

4 stykker optøet hellefiskefilet lægges i et ildfast fad og krydres med salt og peber. Der kommes en lille klat på toppen. Fisken afdækkes med film og bages i ovn i ca. 10-15 min. ved 130C. Pas endelig på at den ikke får for meget.

Damp ærterne i lidt vand med en anelse smør i 5-6 min. Mos dem groft med en gaffel og smag til med salt og peber.

Kog blomkålen mør i fløden. Pas på at den ikke sætter sig i bunden –så rør hele tiden i gryden og tilsæt evt. lidt ekstra væde, hvis det bliver nødvendigt. Blend fløden og blomkålen til en lind puré og smag til med salt, peber og citronsaft.

Blanchér hurtigt dilden i kogende vand og køl den af i isvand. Pres den godt af for væde og blend den med olien i et par minutter. Smag til med salt.

Læg blomkålspuréen i midten af tallerkenen, ærtemosen ovenpå og fisken på toppen. Kom lidt dildolie udenom og pynt med lidt friske krydderurter.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Laksecarpaccio med broccoli, ræddiker og marinade af ingefær og soya
...