Ingredienser
Tip
Citronsaft forhindrer udskåret fennikel i at misfarves af luftens ilt.
Du kan erstatte fenniklen med slanke fine bladselleristilke, hvis du bedre kan lide dem.
Fremgangsmåde
Rør alle ingredienserne til marinaden sammen og læg laksefileterne i. Dæk dem til og lad dem trække i køleskabet i et par timer. Grillsteg dem lige inden serveringen enten på en smurt grillpande i ca. 4 min. på hver side eller i en elektrisk kontaktgrill i ca. 4 min. i alt. Tag dem ud på et varmt fad og lad dem ligge under et stykke stanniol i et par minutter.
Skær salaten i smalle strimler og den rensede fennikel i papirtynde skiver. Brug gerne en mandolin eller en foodprocessor hertil. Hvis fenniklen har fint fjerlet løv, så gem den til pynt. Dryp fennikelskiverne med citronsaft og vend dem i en dressing af yoghurt smagt til med vermouth og krydderier.
Skyl brøndkarsen, dup den tør og nip bladene af. Vend dem i salaten. Hvis der ikke er fennikelløv så gem nogle til pynt sammen med det halve af valnøddekernerne.
Anret fennikelsalaten på den strimlede salat i en lav skål og pynt den med resten af valnøddekernerne og fennikelløv eller brøndkarse.
Server laksefileterne med den sprøde salat og lunt brød. Nem, sund og meget lækker gæstemad!
Tip
Citronsaft forhindrer udskåret fennikel i at misfarves af luftens ilt.
Du kan erstatte fenniklen med slanke fine bladselleristilke, hvis du bedre kan lide dem.