Ingredienser
Tip
Opskriften på laksetærte kan med fordel også bruges som en forret.
Fremgangsmåde
Læg den udrullede mørdej i et velsmurt tærtefad.
Bræk det nederste af de grønne asparges og skær dem i cirka 4 cm. lange stykker og fordel dem over tærtebunden sammen med ærterne. Læg rejer og laksefileter, som du har skåret i tern, på cirka 3 cm., ned imellem dem.
Pisk alle ingredienserne til æggemassen sammen og fordel den jævnt over fyldet i fadet. Ret dejkanterne til med en kniv og sæt fadet i en 225° C varm ovn. Bag tærten i ca. 1⁄2 t. eller til æggemassen er stivnet og tærten smukt gylden.
Tag laksetærten ud af ovnen og lad den stå i ca. 10 min. før du serverer den med en frisk salat til. Pynt eventuelt tærten med skiver af røget laks.
Tip
Opskriften på laksetærte kan med fordel også bruges som en forret.