Ingredienser
Tip
Denne forret med laks kan med fordel også benyttes som hovedret.
Fremgangsmåde
Bring 2-3 cm. vand i kog i en gryde og kom laurbærbladet, salt og de frosne laksefileter i. Når vandet koger igen, skruer du ned til et ganske lille blus og lader laksen simre svagt i ca. 5 min. Træk så gryden væk fra blusset, læg låg på og lad laksen trække i ca. 10 min. - eller til den netop føles fast. Tag laksefileterne op med en hulske og lad dem køle af under et stykke stanniol, som du lægger løst over dem for at forhindre, at deres overflade tørrer ud.
Tzatziki:
Rør yoghurten lidt mere lind med vand eller mælk og smag til med hvidløg, salt og peber. Lad dressingen trække i køleskabet til serveringen. Flæk agurken, skrab kernerne ud med en teske og skær frugt-kødet i små tern. Stil dem til side. Skyl sukkerærterne og lad dem dryppe af. Kom ikke agurketernene i tzatzikien før lige inden serveringen da saften herfra gør dressingen for tynd.
Tip
Denne forret med laks kan med fordel også benyttes som hovedret.