Ingredienser
Tip
Det er en herlig ret, som man aldrig bliver træt af. Peberrod fremhæver laksens smag, og anretningen er så smuk med den rosa fisk, de grønne og gyldne grøntsager og den snehvide sauce.
Fremgangsmåde
Sauce:
Smelt smørret i en tykbundet gryde på middel varme uden at det tager farve. Rør herefter melet i. Rør til du har en homogen masse og tilsæt så mælken lidt efter lidt, mens du hele tiden rører. Lad saucen koge og rør den helt glat og fri for klumper inden du kommer mere mælk i. Lad saucen koge svagt i ca. 5 min. Rør ofte i den så den ikke brænder på. Smag saucen til med salt og peberrod og hold den varm - men lad den ikke stå og koge. Det går udover peberrodens smag.
Kog de vilde ris efter anvisningen på posen.
Gør porrerne i stand (brug mest muligt af den grønne top) og skær dem i ringe. Kog dem møre i letsaltet vand og vend majskernerne i. Lad dem blive gennemvarme og hæld så vandet fra. Kom lidt smør i gryden og vend grøntsagerne rundt i det.
Bring 2-3 cm. letsaltet vand i kog i en bred gryde. Læg citronskal, laurbærblad og peberkorn i et kaffefilter. Luk det i toppen og læg det i gryden sammen med de frosne laksefileter. Når vandet koger igen, skruer du ned til et ganske lille blus og lader laksen simre sagte i ca. 5 min. Træk herefter gryden væk fra blusset, læg låg på og lad laksen trække i ca. 10 min. -eller til den føles fast.
Tag laksefileterne op med en hulske og anret dem på varme tallerkener med grøntsager og ris ved siden af. Hæld lidt sauce over fisken og server resten til.
Tip
Det er en herlig ret, som man aldrig bliver træt af. Peberrod fremhæver laksens smag, og anretningen er så smuk med den rosa fisk, de grønne og gyldne grøntsager og den snehvide sauce.