Ingredienser
Tip
Hvis man ikke har en blinispande, kan de sagtens bages på en almindelig pande og skæres i små trekanter inden servering.
Fremgangsmåde
Blinis:
Kartoffel, olivenolie, fløde, bagepulver, kartoffelmel, hvedemel og æg blendes grundigt sammen og krydres med salt og peber. Dejen skal have konsistens som yoghurt. Er den for tynd tilsættes mere hvedemel. Er den for tyk tilsættes mere fløde. Rejer og dild hakkes groft og vendes i dejen (gem lidt af begge dele til pynt). Lad dejen hvile 10 min. på køl. Inden servering afbages dejen på pande i olie.
Harissa:
Peberfrugt, chili og løg sauteres i olie 2-3 min. Tomatpuré, sirup og rødvin tilsættes. Det hele simrer uden låg 5-6 min. og blendes grundigt. Harissaen smages til med salt og peber og afkøles. Harissaen kan fint laves et par dage i forvejen.
Server kartoffelblinisene med harissa og pynt med lidt dild og rejer.
Tip
Hvis man ikke har en blinispande, kan de sagtens bages på en almindelig pande og skæres i små trekanter inden servering.