You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Hellefiskefilet med tomattatar, ”underground-puré” og sherrysauce

Hellefiskefilet med tomattatar, ”underground-puré” og sherrysauce

  • Hellefisk
  • Forret
  • Filet
Tid:35 min.
Portioner:4
Tid:35 min.
Portioner:4

Ingredienser

Tip

Hellefisk kan evt. erstattes med lakseportioner.

Fremgangsmåde

Rens rodfrugterne og del dem i store stykker. Kog dem helt møre i en gryde under låg og blend dem til en glat puré med smørret. Smag til med salt, peber, hakket persille og purløg.

Kog hønsebouillon, sherry og sherryeddike ind til passende konsistens og smag det til.

Riv tomaterne på et rivejern og lad tomatkødet dryppe af i en sigte.

Hak skalotteløget fint og læg det i sigten sammen med lidt olivenolie. Smag til med salt og peber.

Rist fisken på panden til den er gylden. 

Fordel den varme puré på tallerkenerne. Læg fisken ovenpå og dæk toppen af fisken med tataren. Hæld lidt sauce omkring puréen. 

Tip

Hellefisk kan evt. erstattes med lakseportioner.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Sommertortillas med røget hellefisk og Disko Bay Kutter-Rejer
...