You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Grønlandsk hellefisk med kartoffelsalat & urtecreme

Grønlandsk hellefisk med kartoffelsalat & urtecreme

Tid:30 min.
Portioner:4
Tid:30 min.
Portioner:4

Ingredienser

4 stk. Grønlandsk hellefisk portioner

saft fra ½ citron

salt & peber

olivenolie

 

Kartoffelsalat:

650g små kartofler

250g grønne bønner, friske/fra frost

1 bundt radiser, i tynde skiver

olivenolie

salt & peber

 

Urtecreme:

2 dl hytteost

2 dl skyr/græsk yoghurt

½ bundt purløg

½ bundt dild

½ bundt basilikum

2 tsk. kapers

1 fed hvidløg

saft fra ½ citron

salt & peber

Fremgangsmåde

Tænd ovnen på 200 grader.

Kom hellefisken i et smurt ildfast fad. Hæld olivenolie og citronsaft over fisken og krydr med salt og peber. Kom fisken i ovnen i ca. 25 minutter.

 

Kartoffelsalat:

Kog kartoflerne i en gryde i letsaltet vand i ca. 15 minutter.

Kom bønnerne i gryden med kartoflerne i de sidste 1-2 minutter og hæld derefter vandet fra.

Halver kartoflerne og kom dem i en skål med bønner og radiser. Hæld lidt olivenolie over salaten, drys med salt og peber og bland det forsigtigt rundt.

 

Urtecreme:

Blend alle ingredienserne sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.

 

Servering:

Smør urtecremen ud på tallerkener og læg hellefisk og kartoffelsalat ovenpå. Top med purløg og dild og servér.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Disko Bay Kutter-Rejer i spidskålsravioli med rejemayo og dild
...