Ingredienser
4 stk. Grønlandsk hellefisk portioner
saft fra ½ citron
salt & peber
olivenolie
Kartoffelsalat:
650g små kartofler
250g grønne bønner, friske/fra frost
1 bundt radiser, i tynde skiver
olivenolie
salt & peber
Urtecreme:
2 dl hytteost
2 dl skyr/græsk yoghurt
½ bundt purløg
½ bundt dild
½ bundt basilikum
2 tsk. kapers
1 fed hvidløg
saft fra ½ citron
salt & peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Kom hellefisken i et smurt ildfast fad. Hæld olivenolie og citronsaft over fisken og krydr med salt og peber. Kom fisken i ovnen i ca. 25 minutter.
Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne i en gryde i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
Kom bønnerne i gryden med kartoflerne i de sidste 1-2 minutter og hæld derefter vandet fra.
Halver kartoflerne og kom dem i en skål med bønner og radiser. Hæld lidt olivenolie over salaten, drys med salt og peber og bland det forsigtigt rundt.
Urtecreme:
Blend alle ingredienserne sammen og smag til med citronsaft, salt og peber.
Servering:
Smør urtecremen ud på tallerkener og læg hellefisk og kartoffelsalat ovenpå. Top med purløg og dild og servér.