You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Fiskefrikadeller med torsk og laks

Fiskefrikadeller med torsk og laks

  • Torsk
  • Laks
  • Hovedret
  • Efterår
  • Røget & gravad
  • Filet
  • Jul
  • Børnenes favoritter
  • Vinter
Tid:1 time.
Portioner:4
Tid:1 time.
Portioner:4

Ingredienser

Fremgangsmåde

Fiskefrikadeller:
Hak fisken med en kniv på et skærebræt. Den skal være i stykker, så man kan se, hvad det er, men den skal være begyndt at mose lidt i kanterne. Kom fisken i en skål og rør den sej med salt og peber. Den er sej, når den begynder at samle sig i en klump. Ægget tilsættes, og farsen røres sammen igen. Derefter tilsættes fløden i en tynd stråle, mens der forsat røres. Hak til sidst løget fint og vend det i sammen med dilden.

Kartoffelsalat:
Kog kartoflerne i letsaltet vand til de er møre –ca. 15 min. Dryp dem af og køl dem ned. Citronskallen rives i strimler med et juliennejern og blancheres i saltvand. Citronerne presses, og saften piskes sammen med sukkeret. Smag blandingen til så den bliver sur/sød og pisk olien i. Kartoflerne vendes sammen med citronskallen og krydderurterne i marinaden. Smag til med salt og peber.

Remoulade
Karrypickles:
Pluk blomkålen i små buketter, skær de øvrige grøntsager i tern og kom alle grøntsagerne i saltlage (1 l vand, 120 g havsalt, 10 g sukker, 3 laurbærblade og 10 sorte peberkorn) og på køl til dagen efter. Dryp grøntsagerne godt af for lagen og kom dem i en gryde sammen med eddike og sukker. Kom dem i ca. 7-10 min. –de skal stadig have lidt bid. Sigt derefter eddikelagen fra og gem grøntsager og lage hver for sig. Smelt smørret i en gryde og rist karryen let. Tilsæt melet, bag det godt igennem og tilsæt derefter kogelagen lidt efter lidt. Smag evt. til med mere karry. Vend de kogte grøntsager i og kog det hele op. Den varme karrypickles hældes på skoldende patentglas, der er skyllet i atamon. Glassene lukkes til med det samme.

Mayonnaise:
Sørg for at alle ingredienser har rumtemperatur. Pisk æggeblommerne med sennep, citronsaft, salt og peber og pisk så olien i lidt efter lidt. Det er vigtigt at få pisket godt i blommerne for at få en luftig og fyldig mayonnaise. Derudover skal man passe på at komme olien i dråbe for dråbe i starten for at undgå, at mayonnaisen skiller. Skulle den skille, kan man altid starte forfra og piske den skilte masse op i den nye, så vil den samle sig igen.

Blend 2/3 karry pickles sammen med 1/3 mayonnaise på en foodprocessor og remouladen er færdig.

Fiskefrikadellerne anrettes på en tallerken sammen med kartoffelsalaten og evt. lidt grøn salat. Serveres med remoulade og rugbrød. 

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Dampet rødspættefilet med fennikel, kapers og chili
...