Ingredienser
Tip
Læs mere om vores laks her.
Fremgangsmåde
Fjern evt. kommenfrø fra rygeosten og blend den med mælken til den er cremet men stadig fast. Smag til med salt og peber. Kom cremen i en sprøjtepose eller en alm. frysepose og læg den i fryseren til laksen er klar. Rul et stort stykke køkkenfilm ud på bordet og placer skiver af røget laks side om side så de danner et rektangel. Sprøjt rygeostcremen ud på laksen på den lange led og rul laksen stramt omkring cremen ved hjælp af filmen. Læg rullen i fryseren til den skal anrettes.
NB! laves retten dagen inden, opbevares den på køl ind til servering eller tages ud af fryseren minimum 2 timer inden den skal serveres.
Skær rugbrødet i så tynde skiver som muligt. Læg det på en bageplade, pensl det med lidt smeltet smør og drys med havsalt. Rugbrødet bages sprødt i ovnen ved 175° C i ca. 5 min. Imens skæres radiserne i tynde skiver og lægges i koldt vand.
Når retten skal anrettes, skæres rullen med røget laks ud i 4 lige lange stykker – en rulle til hver tallerken. Pynt med den resterende rygeostcreme, radiser, sprødt rugbrød og karse. Server evt. med flere rugbrødschips, friskbagt flutes eller en sprød salat.
Tip
Læs mere om vores laks her.