Ingredienser
2 plader butterdej
1 æg (sammenpisket, til pensling)
1½ dl creme fraiche
2 spsk. mayonnaise
Saft fra ½ citron
280g Disko Bay Kutter-Rejer
1 glas hvide asparges (ca. 205g)
1 bundt dild
1 bundt purløg
Salt og peber
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Skær de to plader af butterdej ud i 6 lige store kvadrater. Skær en "ramme" i hver kvadrat og fold dejen over i det modsatte hjørne (se video).
Prik huller i midten af hver plade og pensl med æg i kanterne. Bag butterdejspladerne i ovnen i ca. 15 minutter til de er flotte gyldne. Lad dem afkøle.
Rejesalat:
Dræn rejer og de hvide asparges fra væske og skær asparges ud i mindre stykker på ca. 1½ cm.
Hak dild og purløg fint.
Rør creme fraiche, mayonnaise, citronsaft og salt og peber sammen i en skål. Tilføj rejer, de hvide asparges og krydderurter og bland det godt rundt. Tilføj evt. mere salt og peber.
Fordel rejesalaten ud på de små butterdejstærter og pynt med frisk dild eller purløg. Servér butterdejstærterne som de er eller som en del af julefrokosten.