You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Stegt laksefilet med marineret agurk og grøntsagspasta og karsecreme

Stegt laksefilet med marineret agurk og grøntsagspasta og karsecreme

  • Laks
  • Hovedret
  • Sommer
  • Filet
Tid:25 min.
Portioner:4
Tid:25 min.
Portioner:4

Ingredienser

600 g laksefilet

brun farin

1 porre

3 gulerødder

3 pastinakker

50 g smør

1 agurk

1 dl eddike

2 dl sukker

vand

2 dl fløde

1 pakke karse

salt og peber

Fremgangsmåde

Skræl agurken og skær den ud på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver.

Bland eddike, sukker, 3 dl vand, salt og peber til en lage. Tilsæt agurkeskiverne, og lad dem stå og trække.

Vend laksens inderside i brun farin og steg den i smør med farinsiden på panden, indtil den brune farin karamelliserer. Sæt derefter laksen i ovnen i ca. 4-5 min. ved 170 ° C.

Skær karse og bland med crème fraiche, krydre med salt og peber.

Skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver og skær dem herefter i strimler, der er ca. 1 cm brede. Rengør porren og skær der herefter i samme størrelse som gulerødderne og pastinakkerne. Steg gulerødderne og pastinakkerne i smør og tilsæt lidt vand. Tilsæt porren og rør, indtil grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber.

Server laksen med grøntsager, karsecreme og agurker.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Røget laks med sprøde rugmelsvafler og Disko Bay Kutter-Rejer
...