Ingredienser
600 g laksefilet
brun farin
1 porre
3 gulerødder
3 pastinakker
50 g smør
1 agurk
1 dl eddike
2 dl sukker
vand
2 dl fløde
1 pakke karse
salt og peber
Fremgangsmåde
Skræl agurken og skær den ud på langs. Skrab kernerne ud og skær agurken i tynde skiver.
Bland eddike, sukker, 3 dl vand, salt og peber til en lage. Tilsæt agurkeskiverne, og lad dem stå og trække.
Vend laksens inderside i brun farin og steg den i smør med farinsiden på panden, indtil den brune farin karamelliserer. Sæt derefter laksen i ovnen i ca. 4-5 min. ved 170 ° C.
Skær karse og bland med crème fraiche, krydre med salt og peber.
Skær gulerødder og pastinakker i tynde skiver og skær dem herefter i strimler, der er ca. 1 cm brede. Rengør porren og skær der herefter i samme størrelse som gulerødderne og pastinakkerne. Steg gulerødderne og pastinakkerne i smør og tilsæt lidt vand. Tilsæt porren og rør, indtil grøntsagerne er møre. Smag til med salt og peber.
Server laksen med grøntsager, karsecreme og agurker.