Ingredienser
800 g skalrejer
500 g røgflis
røgkasse
1 æble
2 tomater
2 selleri
1 bund kørvel
1 dl rapsolie
1 citron
2 æggeblommer
5 dl rapsolie
1 spsk hvidvinseddike
salt og peber
Fremgangsmåde
Chutney:
Halver tomaterne, læg dem på en bageplade og pensl med olie. Bag dem derefter i ovnen ved 70 grader i 20 minutter. Skræl og hak æble og selleri. Hak de bagte tomater og kørvel groft. Bland alle ingredienserne sammen og smag til med salt og citronsaft.
Mayonnaise:
Pisk æggeblommer, eddike og salt. Tilsæt olien i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.
Rejerne:
Fyld røgboksen eller den udendørs grill med røgflis og tænd den. Kvæl ilden med låget. Spred de frosne rejer på grillen, når der er meget røg, så lad rejerne trække i røg i ca. 15-20 minutter.
Opskrift udviklet af det svenske junior kokkelandshold til MSC.