Ingredienser
1 kg skalrejer
2 liter vand
2 spsk olie
2 løg
2 fed hvidløg
0,5 fennikel
1 gulerod
50 g ingefær
1 rød chili
2 spsk tomatpuré
4-5 stk sorte peberkorn
1 citron
salt
Tip
Fonden er også fremragende som bouillon i en nudelsuppe.
Fremgangsmåde
Pil rejerne og gem skallerne og rejerne hver for sig. Skræl grøntsagerne og løg, og skær dem i mindre stykker.
Varm olie i en gryde og steg grøntsagerne, løg, revet ingefær, chili, peber og tomatpuré i 3-4 minutter ved middel varme. Hæld rejeskallerne i og steg i nogle få minutter. Dæk ingredienserne med vandet og kog forsigtigt i 15-20 minutter.
Si fonden og reducer væsken en tredjedel. Smag til med salt og citronsaft.
Opskrift: Frida Ronge
Foto: Lennart Weibull
Tip
Fonden er også fremragende som bouillon i en nudelsuppe.