You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Se Alle opskrifter
Fond på rejer, chili og ingefær

Fond på rejer, chili og ingefær

  • Skalrejer
  • Rejer

Ingredienser

1 kg skalrejer

2 liter vand

2 spsk olie

2 løg

2 fed hvidløg

0,5 fennikel

1 gulerod

50 g ingefær

1 rød chili

2 spsk tomatpuré

4-5 stk sorte peberkorn

1 citron

salt

Tip

Fonden er også fremragende som bouillon i en nudelsuppe.

Fremgangsmåde

Pil rejerne og gem skallerne og rejerne hver for sig. Skræl grøntsagerne og løg, og skær dem i mindre stykker.

Varm olie i en gryde og steg grøntsagerne, løg, revet ingefær, chili, peber og tomatpuré i 3-4 minutter ved middel varme. Hæld rejeskallerne i og steg i nogle få minutter. Dæk ingredienserne med vandet og kog forsigtigt i 15-20 minutter.

Si fonden og reducer væsken en tredjedel. Smag til med salt og citronsaft.

Opskrift: Frida Ronge

Foto: Lennart Weibull

Tip

Fonden er også fremragende som bouillon i en nudelsuppe.

N 12' 34'' 56''' W 78' 12'' 34'''
Næste opskrift: Grønlandske skalrejer med grøntsagsbånd og rygeost
...