Ingredienser
Tip
Passer fint til panerede rødspætter, fyldte rødspætter, sprødbagte torskeloins og hellefisk.
Fremgangsmåde
Skræl selleri. Skær en halv selleri i meget tynde skiver på mandolin og læg skiverne i iskoldt vand. Skær det resterende selleri i både og kog dem al dente (ca. 5-6 min.). Tag ca. 12 stykker op, dup dem tørre og steg dem gyldne på alle sider i lidt smør tilsat 2 hele upillede hvidløgsfed.
Kog de resterende helt møre. Kog fløden op med timian og 1 fed knust hvidløg. Sigt vandet fra de kogte selleri og blend dem med den varme fløde. Smag til med salt og peber.
Anret de stegte selleri på puréen og pynt med de tynde selleriskiver vendt med lidt olie, citronsaft og snittet purløg.
Tip
Passer fint til panerede rødspætter, fyldte rødspætter, sprødbagte torskeloins og hellefisk.