Sunde opskrifter med fisk og skaldyr
Synes du også, at det kan være svært at finde sunde, men samtidig lækre og smagfulde opskrifter? Fisk og skaldyr er helt perfekt til de lidt ”sundere” retter, og bidrager med en masse gode vitaminer og mineraler som bl.a. selen, jod og D-vitamin, læs mere om det her.
Vidste du, at frosne fisk ernæringsmæssigt er fuldt på højde med fersk fisk? Vitaminer og mineraler forsvinder ikke, fordi fisk fryses ned.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser to hovedmåltider med fisk og får fisk til frokost flere gange om ugen. Af de 350 g bør 200 g være fede fisk, fx laks, sild og makrel og resten kan varieres blandt de magre fisk, fx torsk, tun og rødspætter, samt skaldyr. Disse råd gælder også både børn og gravide. Har du svært ved at kende forskel på fisk, der er magre og fede, kan du se en oversigt her.
Vi har samlet 12 af vores lækreste opskrifter på ”sunde” retter med fisk og skaldyr. Der er opskrifter på velsmagende fiskeretter til hverdagen, men også delikate retter du kan servere for dine gæster.