Sæt fisk og rejer på nytårsmenuen!
Der er noget eksklusivt og dekadent over fisk og skaldyr. Og for mange er det da også en fast del af nytårsmenuen på mange festpyntede borde – enten som forretter eller den klassiske nytårstorsk. Her giver vi inspiration til din nytårsmenu, forslag til flot borddækning, samt tips og gode råd til, hvordan du sikrer succes med din nytårsmenu og samtidig får tid til at være sammen med dine gæster.
Når du planlægger din nytårsmenu, er det en god idé at tænke i elementer, der kan forberedes i forvejen. Her er kolde forretter med fisk og skaldyr helt ideelle, da de ofte kan tilberedes dagen før og blot skal anrettes lige før gæsterne sætter sig ved det smukt pyntede nytårsbord. Så har du tid til at være sammen med gæsterne og bruge mere energi på den varme ret.
Længere nede finder du også forslag til hovedretter med fisk - ideelt hvis du ønsker at undgå kød til nytår.
Alle opskrifter nedenfor er til 4 personer, men kan sagtens ganges op, hvis I er flere.
Inspiration til nytårsbordet
Det er ikke kun retterne, der kan bære et løft nytårsaften. Borddækningen og serveringen må også gerne ose lidt af ekstravagance!
Frosne vandballoner eller en ishule lavet i en firkantet plastikbøtte, bånd og glas er enkelte og fine løsninger til at pifte bordet op til den store aften.
Delikate forretter til nytår
Vi anbefaler en forret med rejer og/eller røget hellefisk, gerne pyntet med stenbiderrogn som giver det sidste pift. Skal det være ekstra let, er vores hummersuppe tilsat en genstand cognac også et godt bud.
Rejecocktail
SE OPSKRIFTEN HERStenbiderrogn med avocadocarpaccio, sprøde toast og cremefraiche
Se opskriften herRøget hellefisk à la carpaccio med kapers og sprød parmesan
Se opskriften herHummersuppe med rejeravioli, cremet porre og dild
Se opskriften herRøget grønlandsk hellefisk med ærtesuppe og ristede skorzonerrødder
Se opskriften herDisko Bay Kutter-Rejer med jordskoksalat og spinat
Se opskriften herDisko Bay Kutter-Rejer i åben ”strudel” med dild og knust feta
Se opskriften herRejecocktail med grape
Se opskriften herDisko Bay Kutter-Rejer i spidskålsravioli med rejemayo og dild
Se opskriften herRullet røget hellefisk med rygeost, spegeskinke og limesyltede radiser
Se opskriften herDisko Bay Kutter-Rejer med rødbede og hytteost krydret med karse
Se opskriften herRøget hellefisk i mangotortellini med granatæble og sprøde salater
Se opskriften herSkalrejer med 3 slags dip
Se opskriften herHovedretter til nytår
Skal hovedretten (også) bestå af fisk, kan det evt. være den klassiske nytårstorsk serveret på nye spændende måder – for eksempel med vores hummersuppe brugt som sauce. Du kan også servere en cremet hvedekernerisotto med svampe og stegt laks. Den eksklusive og snehvide grønlandske hellefisk egner sig også perfekt til årets sidste aften.
Torskeloin med 2 slags rødbeder og dild
Se opskriften herOvnbagt hellefiskeloins med rødbede, balsamico og ricotta
Se opskriften herTorskeloin med lufttørret skinke og marinade af orange og brunet smør
Se opskriften herTorskeloins på grillede asparges og hvedekernesalat
Se opskriften herHellefisketournedos i sennepsfløde
Se opskriften herCremet hummersuppe med hokkaidogræskar og ovnbagt torsk
Se opskriften herHusk de gode fisk og skaldyr til nytår!