You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Arkiv

Sæt fisk og rejer på nytårsmenuen!

Der er noget eksklusivt og dekadent over fisk og skaldyr. Og for mange er det da også en fast del af nytårsmenuen på mange festpyntede borde – enten som forretter eller den klassiske nytårstorsk. Her giver vi inspiration til din nytårsmenu, forslag til flot borddækning, samt tips og gode råd til, hvordan du sikrer succes med din nytårsmenu og samtidig får tid til at være sammen med dine gæster.

Når du planlægger din nytårsmenu, er det en god idé at tænke i elementer, der kan forberedes i forvejen. Her er kolde forretter med fisk og skaldyr helt ideelle, da de ofte kan tilberedes dagen før og blot skal anrettes lige før gæsterne sætter sig ved det smukt pyntede nytårsbord. Så har du tid til at være sammen med gæsterne og bruge mere energi på den varme ret. 

Længere nede finder du også forslag til hovedretter med fisk - ideelt hvis du ønsker at undgå kød til nytår. 

Alle opskrifter nedenfor er til 4 personer, men kan sagtens ganges op, hvis I er flere.

Inspiration til nytårsbordet

Det er ikke kun retterne, der kan bære et løft nytårsaften. Borddækningen og serveringen må også gerne ose lidt af ekstravagance!

Frosne vandballoner eller en ishule lavet i en firkantet plastikbøtte, bånd og glas er enkelte og fine løsninger til at pifte bordet op til den store aften.

Image

Delikate forretter til nytår

Vi anbefaler en forret med rejer og/eller røget hellefisk, gerne pyntet med stenbiderrogn som giver det sidste pift. Skal det være ekstra let, er vores hummersuppe tilsat en genstand cognac også et godt bud.  

Forretter

Rejecocktail

SE OPSKRIFTEN HER

Stenbiderrogn med avocadocarpaccio, sprøde toast og cremefraiche

Se opskriften her

Røget hellefisk à la carpaccio med kapers og sprød parmesan

Se opskriften her

Hummersuppe med rejeravioli, cremet porre og dild

Se opskriften her

Røget grønlandsk hellefisk med ærtesuppe og ristede skorzonerrødder

Se opskriften her

Disko Bay Kutter-Rejer med jordskoksalat og spinat

Se opskriften her

Disko Bay Kutter-Rejer i åben ”strudel” med dild og knust feta

Se opskriften her

Rejecocktail med grape

Se opskriften her

Disko Bay Kutter-Rejer i spidskålsravioli med rejemayo og dild

Se opskriften her

Rullet røget hellefisk med rygeost, spegeskinke og limesyltede radiser

Se opskriften her

Disko Bay Kutter-Rejer med rødbede og hytteost krydret med karse

Se opskriften her

Røget hellefisk i mangotortellini med granatæble og sprøde salater

Se opskriften her

Skalrejer med 3 slags dip

Se opskriften her

Hovedretter til nytår

Skal hovedretten (også) bestå af fisk, kan det evt. være den klassiske nytårstorsk serveret på nye spændende måder – for eksempel med vores hummersuppe brugt som sauce. Du kan også servere en cremet hvedekernerisotto med svampe og stegt laks. Den eksklusive og snehvide grønlandske hellefisk egner sig også perfekt til årets sidste aften.

Hovedretter

Torskeloin med 2 slags rødbeder og dild

Se opskriften her

Ovnbagt hellefiskeloins med rødbede, balsamico og ricotta

Se opskriften her

Torskeloin med lufttørret skinke og marinade af orange og brunet smør

Se opskriften her

Torskeloins på grillede asparges og hvedekernesalat

Se opskriften her

Hellefisketournedos i sennepsfløde

Se opskriften her

Cremet hummersuppe med hokkaidogræskar og ovnbagt torsk

Se opskriften her

Husk de gode fisk og skaldyr til nytår!

Se også

Næste nyhed: Tips og tricks til fisk og skaldyr på grillen
...