Opskrifter med fisk og skaldyr
Fisk og skaldyr er en super lækker spise, og er perfekt til både smagfuld hverdagsmad og til ekstra delikate forretter og hovedretter til specielle anledninger.
Der findes mange forskellige velsmagende fisk og skaldyr, blandt andet torsk, rejer, hellefisk og stenbiderrogn. Fælles for fisk og skaldyr er, at de smager helt udsøgt, og at det kun er fantasien, der sætter grænser for, hvilke retter der kan laves.
Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser to hovedmåltider med fisk og får fisk til frokost flere gange om ugen. Af de 350 g bør 200 g være fede fisk, fx laks, sild og makrel og resten kan varieres blandt de magre fisk, fx torsk, tun og rødspætter, samt skaldyr. Disse råd gælder også både børn og gravide.
Bliv inspireret til masser af nemme og lækre retter i vores nyhedsbrev. Tilmeld dig og få samtidig tilsendt vores digitale kogebog.
Ved at bruge fisk og skaldyr i madlavningen, kan man lave utroligt mange lækre og visuelt appellerende retter, som du kan forkæle venner og familie med. Se Royal Greenlands udvalg af fisk og skaldyr her.
Vi har samlet 12 af vores lækreste opskrifter med fisk og skaldyr. Der er opskrifter på både forretter til dine gæster, delikate frokoster og smagfuld aftensmad.