You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Arkiv

Moderne klassikere – opdater dine fiske- og skaldyrsfavoritter

Nogle retter går bare igen og kommer på bordet år efter år – og generation efter generation. Derfor hedder de klassikere og er retter, vi har et særligt forhold til.

Inden for fisk og skaldyr har vi også klassikere. Men hvor den klassiske rejecocktail med icebergsalat måske er blevet lidt støvet og rejemaden kan mere end en klat mayo og citron, så kan de klassiske retter med få midler og nye råvarer laves til helt opdaterede og delikate retter!

Her er vores bud på moderne klassikere!

Rejecocktail

Rejecocktail i hjertesalatblade

Rejecocktailen er 80’ernes ultimative forret, som stadig serveres i dag. Og det er der en grund til – rejecocktailen er nemlig et klasseeksempel på det perfekte miks, en ret skal indeholde: sprød salat og grøntsager, syrlighed fra citron, cremet dressing, og ikke mindst masser af søde rejer.

En oplagt måde at opdatere rejecocktailen på, er at servere den i et salatblad, fx hjertesalat, i stedet for i det klassiske høje glas. Tilsæt evt. avocado, som passer perfekt til rejerne og giver et moderne og sundt twist.

Find opskrifter på rejecocktail her

 

Rejemad

Rejemaden behøver ikke altid være med mayonnaise og citron. Prøv den med forskellige cremer som her

Der findes næsten ikke noget bedre end en klassisk rejemad! Og så er det endda hurtigt at lave. Den klassiske udgave består som regel af franskbrød, rejer i massevis og mayonnaise, men den kan sagtens gøres mere nutidig ved fx at vælge groft brød, erstatte mayonnaisen med en creme fraichedressing eller tilføje friske krydderurter og grøntsager.

Prøv for eksempel en af disse opskrifter på rejemadder

Tarteletter

Findes der noget bedre end tarteletter?

Tarteletter med høns i asparges har måske ikke så meget med fisk og skaldyr at gøre. Og så alligevel… For pynter man sine tarteletter, er det som regel med agurk, tomat og netop rejer.

Men hvorfor ikke gå skridtet videre og erstatte hønsekødet med rejer? Det smager fantastisk og er utrolig hurtigt at lave. Derudover er det perfekt, hvis du vil skære ned på dit kødforbrug, men stadig have fornemmelsen af de klassiske tarteletter med høns i asparges.

Se opskriften her

Prøv også vores opskrift på rejer i båndgrønt og tartelet

Smørrebrød og stjerneskud

Smørrebrød er en klassiker på frokostbordet. Prøv dig frem med nye spændende varianter!

Findes der næsten noget mere dansk og lækkert end et stykke smørrebrød? Vi har mange og lange traditioner omkring det at spise smørrebrød, og måske er det også derfor, vi ofte holder os til klassikerne.

Inden for fisk og skaldyr er det typisk smørrebrød med paneret rødspætte, citron og remoulade og æg og rejer, der går igen. Men smørrebrød kan meget mere end det, og det behøver hverken være tidskrævende eller svært!

Se vores bud på moderne smørrebrød med fisk og rejer her.

Skalrejer

Skalrejer på terrassen en varm sommerdag - en hyggelig og nem måde at servere mad for dine gæster

Skalrejer er måske ikke så meget en klassiker i Danmark, som det er hos vores nordiske naboer i Norge og Sverige. Men ikke desto mindre kender vi alle sammen til dem på en lang, varm sommeraften på terrassen eller på havnen i de større fiskebyer rundt om i landet – helst med et glas koldt hvidvin, godt brød og citron.

Men det er faktisk ærgerligt, at skalrejer primært bruges som en sommerspise herhjemme. For skalrejer har en fantastisk smag og tekstur, som giver dine retter et ekstra pift. Og så er der noget fint og ekstra delikat over skalrejer. Teknikken lærer du hurtigt og dine gæster vil uden tvivl elske både retten, rejerne og det hyggelige ved at pille rejerne om bordet sammen.

Der findes mange muligheder med skalrejer. Og selvom det er oplagt at servere dem med godt brød og forskellige dips, er der også andre muligheder.

Se bare her:

Se også

Næste nyhed: Delikate hapsere og småretter
...