Efterårsopskrifter med fisk og skaldyr
Efteråret er ikke kun en årstid, der byder på regn, blæst og nedfaldne blade. Det byder også på store smagsoplevelser med masser af sæsonens skønne råvarer som kål, rodfrugter og svampe, som nemt og hurtigt kan blive til fantastiske retter i køkkenet. Lad dig inspirere her, hvor vi har samlet vores 12 bedste efterårsopskrifter med fisk og skaldyr.
Ovenpå en dejlig sommer kan det nogle gange være svært at få øje på fordelene ved efteråret. Men i køkkenet er der masser af fordele. Lige nu bugner supermarkederne og måske også din egen have nemlig af skønne frugter og grøntsager, der er fantastiske at bruge i madlavningen. For hvad slår egentlig gode danske æbler, lækre svampe, sprøde rodfrugter og masser af farvestrålende kål?
Der er mange fordele ved at spise sæsonens råvarer. For det første er de ofte billigere og har bedre smag, når de i sæson – tænk bare på jordbær, som smager af næsten ingenting om vinteren, selvom de sagtens kan fås i supermarkederne. Derudover er både frugt og grøntsager mest næringsrige, når de er nyhøstede. Sidst, men ikke mindst, giver det en dejlig naturlig variation af menuen at spise efter sæson.
Vi har samlet et udvalg af vores bedste opskrifter på efterårsretter med b.la. Disko Bay Kutter-Rejer og letpanerede hellefisk herunder. Der er opskrifter på både forretter til dine gæster, delikate frokoster og let aftensmad. Prøv også at servere fx opskriften på rejer i æblemarineret salat med sprød parmesan til en hyggelig efterårsbrunch.