You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Vis alle nyheder Arkiv

10 ting, du ikke vidste om rejer

Du tænker måske ikke over det, når du nyder din aftensmad med rejer. Men rejen er et forunderligt dyr, der både lever et mærkværdigt liv i havet og bliver ved med at overraske på tallerkenen. Her er 10 ting, du måske ikke vidste om rejen.

1. Royal Greenlands rejer er af arten Pandalus borealis – også kaldet grønlandsrejer, koldtvandsrejer, dybhavsrejer og ishavsrejer

2. Modsat mange andre arter er Pandalus borealis-rejen altid rød – også når den bliver fanget

3. Rejen er hermafrodit og skifter køn fra han til hun, når den er 3-5 år gammel

4. Rejer har et højt indhold af protein, men et lavt fedtindhold (især mættet fedt) og få kalorier pr. 100 g

5. Den lever primært af plankton, krill og mikroskopiske orm

6. Vi fanger rejerne, når de er omkring 6-7 år gamle. Til sammenligning er varmtvandsrejer (eller tigerrejer) er kun ca. 6 måneder om at nå deres store størrelse!

7. De fleste skaldyr og fisk har ikke nogen retningssans i det kolde vand. Undtagelsen er koldtvandsrejen, som har en lille, blød øresten, der drejer omkring på sansefølere

8. Rejen lever i de iskolde have i nærheden af havbunden i bløde og mudrede bundmiljøer på dybder mellem 20 og 1.400 meter.

9. Den foretrækker vandtemperaturer mellem 0 og 8°C

10. Koldtvandsrejer har et højt indhold af omega-3, jod og selen

Du kan læse meget mere om vores rejer her.

Find også masser af inspiration til opskrifter med rejer i vores store opskriftsdatabase.

Se også

Næste nyhed: 10 tips, tricks og sjove facts om hellefisk
...