Vitaminer og mineraler gennem fisk
Fisk og skaldyr er rige på mange gode vitaminer og mineraler
Fisk indeholder vigtige vitaminer og mineraler som bl.a. selen, jod og D-vitamin, som kroppen har brug for, men som kan være svære at få nok af gennem andre typer af fødevarer.
Fisk og D-vitamin
D-vitamin hjælper til med kroppens optagelse og udnyttelse af calcium og fosfor, som indgår i mineraliseringen af knoglerne og bidrager dermed til vedligeholdelsen af normale knogler samt muskelfunktion. D-vitamin bidrager desuden til normal funktion af immunsystemet.
Vi kan i kroppen omsætte solens stråler til D-vitamin, men i vinterhalvåret i Danmark er der ikke nok lys til at danne tilstrækkeligt D-vitamin. I kosten findes D-vitamin kun i større mængder i fede fisk som laks og hellefisk, der samtidig har et højt indhold af de sunde Omega-3 fedtsyrer.
Fisk og Jod
Jod findes i mange typer af fisk. Jod er et livsvigtigt mineral og nødvendig for, at skjoldbruskirtlen kan danne de hormoner, der regulerer kroppens stofskifte. Jod bidrager desuden til nervesystemets normale funktion.
Fisk og Selen
Selen findes ligeledes i mange typer af fisk og skaldyr. Selen er et mineral, og har en vigtig funktion som antioxidant i kroppens celler, og har betydning for kroppens immunforsvar. Desuden er selen nødvendig for normal funktion af hjerte-kar-systemet.
Kilde: www.2gangeomugen.dk