You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Det sunde valg

Graviditet og amning

Det kan være svært at finde ud af, hvad man må og ikke må spise som gravid. Med fisk og skaldyr er der enkelte råd, Fødevarestyrelsen anbefaler at følge

Er du gravid eller ammer, anbefaler Fødevarestyrelsen, at du spiser 350 g fisk om ugen. Men husk at følge nogle enkle råd.

Når du er gravid eller ammende kan det være svært at finde rundt i de råd, der bliver givet om gælder fisk og skaldyr. Fødevarestyrelsen anbefaler, at du som gravid og ammende spiser 350 gram fisk om ugen, heraf gerne ca. 200 gram fed fisk. Det anbefales at spise fisk mindst to gange om ugen som hovedret og flere gange om ugen som pålæg.

Fisk er godt for både dig og din baby

Fisk indeholder mange vigtige næringsstoffer som D-vitamin, jod, selen og omega 3-fedtsyrer. Omega 3-fedtsyrer er sunde fedtsyrer, som især findes i fede fisk.

Omega-3 fedtsyrerne EPA og DHA bidrager til normal udvikling af fosterets og spædbarnets nervesystem og hjerne, synssansen, indlæringsevne og hukommelse. Desuden hjælper disse fedtsyrer til, at graviditeten opnår normal længde.

Fedtsyrerne er livsnødvendige for os, når vi vokser og udvikler os, og når vi er blevet ældre og skal ”vedligeholdes”. Derfor skal omega 3-fedtsyrer helst være til stede i vores kost.

Kilde: www.2gangeomugen.dk

Du kan læse mere om fisk, graviditet og amning på fødevarestyrelsens hjemmeside her.

Se også

Læs mere om Omega 3
...