You have an outdated browser

Please update your browser

Update browser
Læs mere om Det sunde valg

Fisk - det sunde valg

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser 350g fisk om ugen

Det er ikke altid let at få fisk to gange om ugen. Royal Greenland gør det nemt at lave sunde hverdagsretter, som hele familien kan lide.

I en travl hverdag med job, børn og meget andet fisk ikke altid det, der står øverst på madplanen. Hos mange af os kommer der kun fisk på bordet i weekenden, især til frokost. Dog mener vi, at det er både let og hurtigt at servere et sundt og velsmagende fiskemåltid, som hele familien kan lide.

Få inspiration i vores store opskriftsdatabase!

Få inspiration i vores store opskriftsdatabase!

I vores opskriftsdatabase kan du finde inspiration til nemme hverdagsretter med fisk og skaldyr.
Se opskrifterne her

Fisk i hverdagen – nemt og sundt

Fødevarestyrelsen anbefaler, at man spiser 350 g fisk om ugen. Det svarer til, at du spiser to hovedmåltider med fisk og får fisk til frokost flere gange om ugen. Af de 350 g bør 200 g være fede fisk, fx laks, sild og makrel og resten kan varieres blandt de magre fisk, fx torsk, tun og rødspætter, samt skaldyr. Disse råd gælder også både børn og gravide.

Har du svært ved at kende forskel på fisk, der er magre og fede, kan du se en oversigt her.

Frossen fisk – nemt og friskt

Hvis du gerne vil servere fisk to gange om ugen, kan det sagtens lade sig gøre, selvom du ikke bor ved en havneby. Der er masser af spændende muligheder i supermarkedets køle- og frysediske.

Det er en myte, at frossen fisk ikke er frisk! Vores fisk og skaldyr fryses hurtigt efter fangst – nogle endda allerede ude på havet. Ernæringsmæssigt er frosne fisk fuldt på højde med fersk fisk. Vitaminer og mineraler forsvinder ikke, fordi fisk fryses ned. Se mere her.

Hvordan fanger vi fisk og rejer?

Hvordan fanger vi fisk og rejer?

Læs mere om vores forskellige fangstmetoder

Se også

Læs mere om Graviditet og amning
...