West Greenland hellefisk

menuknap clip

Dybt, dybt nede i det iskolde grønlandske ishav finder vi hellefisken. Vandet er tæt ved frysepunktet, og fisken vokser derfor usædvanligt langsomt og udvikler en unik mild smag. Hellefiskens kød er snehvidt og saftigt; en ægte grønlandsk delikatesse!

Hellefisken er en fladfisk med en mild og cremet smag. Den hører til de fede fiskearter og har bl.a. et højt indhold af sundt fedt, omega-3-fedtsyrer og D-vitamin. Hellefisken egner sig til de fleste tilberedningsmetoder – ovntilberedning, pandestegning, grill, dampning etc., og den har den store fordel at den næsten er umulig at give for meget!

Fiskeri og forarbejdning

West Greenland hellefisk fanges udenskærs i Vestgrønland på det åbne hav med store trawlere. Garnet, hellefiskene fanges i, er kegleformet og lavet til at fange hellefisk. Maskerne har en størrelse, der gør, at de unge fisk ikke fanges, men kan svømme ud af nettet igen.
 

 

Efter fangst fryses hellefisken ind for at sikre den høje kvalitet, og derefter transporteres den til en af Royal Greenlands fabrikker langs den grønlandske kyst, hvor den fileteres.

Hellefisken er en meget alsidig fisk, og næsten alle dele af fisken kan bruges. I gennemsnit anvender vi over 90 % af fisken, da kun skind og ben kasseres.

West Greenland hellefiskefilet er mærket med Grønt Nøglehul, som betyder, den har et lavt fedt- og saltindhold. Derudover er det også MSC-mærket, da de kommer fra bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri.

 

Find masser af opskrifter med West Greenland hellefiskfiletportioner her.

Fiskeri af hellefisk i Grønland