Disko Bay Kutter-Rejer

menuknap clip

Disko Bay Kutter-Rejer er store og særligt udvalgte rejer fisket i det isfyldte farvand i og omkring Diskobugten, som ligger ved udmundingen af den UNESCO verdensarvsbeskyttede isfjord ved byen Ilulissat i Grønland.

Diskobugten er hjem for rejer af meget høj kvalitet. Det kolde vand her gør, at rejerne vokser ekstremt langsomt og derfor typisk er 6-7 år gamle, inden de er fuldt udvoksede. Smag og tekstur får dermed god tid til at udvikle sig. Det resulterer i rejer af moderat fasthed og en markant sødlig smag, som kombineret med en frisk og delikat skaldyrssmag giver en unik smagsoplevelse. 

Fiskeri og forarbejdning

Disko Bay Kutter-Rejer fanges af lokale fiskere, der gennem generationer har leveret den fineste kvalitet rejer til vores landingssteder omkring Diskobugten.

Fiskerne, der fanger Disko Bay Kutter-Rejer, er kun på havet få dage ad gangen. Fiskeriet foregår med trawl ganske tæt på kysten, men på store dybder for at nå rejens levested på havbunden. Et trawl består af et stort, kegleformet net, der holdes åbent af to store plader af metal kaldet trawldøre.

Trawlet trækkes gennem vandet, lige over havbunden, af et eller to fiskefartøjer. Herefter hales fangsten ombord og rejerne lægges straks på is, så de holder sig friske, indtil de landes hos et af Royal Greenlands landingssteder omkring Diskobugten.

 

 

Inde på fabrikken vurderes rejernes kvalitet og de sorteres efter størrelse. Rejerne bliver herefter kogt og pillet, før de hurtigfryses. Fra fabrikken bliver de frosne rejer sendt direkte til vores fabrik i Aalborg. Her pakkes de frosne rejer i de endelige forpakninger på frost og i lage, så de er klar til at komme ud i butikkerne.

Disko Bay Kutter-Rejer er mærket med både Grønt Nøglehul og MSC-mærket, hvilket betyder, at de har et lavt fedt- og saltindhold, og at de kommer fra bæredygtigt og miljørigtigt fiskeri.

 

 

Find masser af opskrifter med Disko Bay Kutter-Rejer her.