Menu

Hellefisk

Hellefisk er en ægte grønlandsk delikatesse fra traditionelt langline fiskeri på Grønlands vestkyst.

Hellefisken er en stor fladfisk med kridhvidt, saftigt og meget velsmagende kød. I Grønland anser man hellefisken for en stor delikatesse, og det fine kød nydes både råt og tilberedt – ja, man spiser det endda frosset som en snack!

Hellefisken har meget høj spisekvalitet og hører til blandt de fede fisketyper, som D-vitamin især findes i. Du kan se indholdet af vitaminer, mineraler og omega 3-fedtsyrer i dette skema

Fangstmetode sikrer hellefisk af højeste kvalitet

Royal Greenlands hellefisk fanges med langline på Grønlands vestkyst, især i området omkring Diskobugten og den berømte isfjord ved Ilulissat, som er med på UNESCOs verdensarvsliste.

Om sommeren foregår fiskeriet fra små joller, men om vinteren, når fjordene er frosset til, begiver man sig ud på isen på hundeslæde. Fiskeren hakker et hul i isen og sætter sin line gennem hullet. Linen kan være op mod 7-800 meter lang og have 150 kroge.

Herefter hales linen ind, fiskene renses og læsses på hundeslæden. Hellefiskene, som fryser til is straks efter fangst på grund af de lave temperaturer, fragtes herefter tilbage til den lokale hellefiskefabrik, hvor de fileteres og pakkes.

Hellefisk fanges også med trawler. Læs mere om vores fangstmetoder her.

Hellefisk med god samvittighed

Langlinefiskeri er en fangstmetode, der er meget skånsom mod havmiljøet. Den har kun lille påvirkning af havbunden og et meget lille brændstofforbrug, da fiskeriet foregår fra små joller eller hundeslæde.

Opskrifter med hellefisk

Mangler du inspiration til, hvordan du kan servere hellefisk? Hellefisk kan serveres røget, dampet, bagt, grillet og marineret. Prøv f.eks. hellefiskeportioner med spinat, luftig kartoffelmos og hvidløg.

Få inspiration til opskrifter med hellefisk i vores opskriftdatabase.
 

Inspiration til aftensmad?

Prøv en af vores opskrifter med hellefisk.

 

Hellefisk egner sig også rigtig godt til gæster med sit fine, hvide kød og milde smag. 

 

Find opskrifterne her...

Køb dine Royal Greenland produkter online

Hvorfor er de fede fisk så sunde?

 

Læs her, hvorfor omega 3 er så vigtigt for os mennesker

Vores hellefisk fanges fortrinsvist med langline i de grønlandske fjorde

- Læs mere her...