Menu
Du er her: Forside Sortiment Torsk

Røget torsk

Fine skiver af torsk røget over bøgeflis

Røget torsk er et fint alternativ til røget hellefisk og røget laks. Da torsken er en mager fisk, er røget torsk lettere og mere mild i smagen end traditionel røget fisk.

Vi anvender udelukkende de største og flotteste torskefileter, som forarbejdes med nænsom modning og tørring, hvorefter den røges langsomt over bøgeflis.

Torsken fanges ved hjælp af skånsomt bundgarnsfiskeri, hvor torsken fanges levende i en slags netindhegninger, hvorefter fiskeren kan sortere fisken, så han kun får egnede fisk med i land. Fisk som er under mindstemålet eller er af en forkert art kan sættes tilbage i fjorden levende. Samtidig anvendes små både og joller, som har et lavt brændstofforbrug. Læs mere om bundgarnsfiskeri under fangstmetoder.

Opskrifter med røget torsk

Røget torsk passer med sin milde og let røgede smag godt til forretter, for eksempel som carpaccio eller på brød med krydderurtedressing, men kan også fint anvendes i sandwich og varme retter.

Prøv vores opskrift på røget torsk med hot æggesalat eller vores opskrift på røget torsk med pæresalat, der begge med fordel kan serveres som en forret eller let hovedret.

Mangler du i stedet inspiration til en varm ret , kan vi anbefale vores opskrift på røget torsk med kartoffelgratin og tomatsalat

Køb dine Royal Greenland produkter online

I Grønland fanger man især torsk med bundgarn

- Læs mere om fangstmetoden her

Inspiration til aftensmad?

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med torsk.

 

Find opskrifterne her...