Menu

Kaviar af grønlandsk stenbiderrogn

Små sprøde perler fra de iskolde, grønlandske have

Stenbideren bevæger sig i årets første måneder ind i de grønlandske fjorde for at gyde. Her fanges de primært vedhjælp af bundgarnsfælder mellem marts og juni måned. Fiskerne sejler ud i deres små joller og tømmer fælderne, hvorefter rognen leveres direkte til vores indhandlingssteder. En skånsom og brændstofbesparende fangstmetode.

Rognen fra den tykke stenbiderhun, kvabsoen som den kaldes, er en stor delikatesse. De skinnende smukke, sprøde perler brister i munden med et lille "pop" og frigiver deres salte, sødmefulde smag. Traditionelt set bruges stenbiderrogn mest som pynt eller til en lille hapser før middagen, men den delikate grønlandske rogn kan sagtens bære en ret i sig selv. Brug for eksempel kaviaren som topping på en salat eller som fyld i et pitabrød.

Vi tilbyder stenbiderrogn i både en rød og sort version. Begge varianter findes i glas a 75 g.

    

Opskrifter med kaviar af stenbiderrogn

Mangler du inspiration på opskrifter med stenbiderrogn?

 

 

Find flere opskrifter med stenbiderrogn i vores opskriftdatabase.

Køb dine Royal Greenland produkter online

Opskrifter på 5 minutter!


I vores kokkeskole kan du se vores huskok Mikael lave lækre hverdagsretter med fisk og skaldyr. Du finder selvfølgelig også opskriften, så du nemt kan gøre ham kunsten efter.

- Se videoerne her