Menu

Frisk, frossen stenbiderrogn

En naturlig delikatesse fra Grønland

Frisk stenbiderrogn, også kendt som nordisk kaviar, er en meget populær spise, men sæsonen for frisk stenbiderrogn er kort. Derfor er Royal Greenland stolte af at kunne tilbyde dette naturlige og delikate produkt – året rundt.

Frisk stenbiderrogn – året rundt

Ved brug af nænsomme produktionsmetoder og hurtig indfrysning, der sker indenfor 24 timer efter fangsten, strækker sæsonen for frisk stenbiderrogn sig nu ikke kun fra februar til april, men i stedet hele året rundt, så du også kan servere frisk stenbiderrogn for til dine spisende gæster udenfor sæson. Rognen er helt naturlig, kun tilsat salt og den hurtige indfrysning sikrer, at smagen af den grønlandske rogn bevares.

100% Grønland

Den grønlandske stenbider lever i de iskolde, dybe arktiske farvande omkring Grønland og om foråret søger stenbiderne ind til kysterne for at gyde. Her foregår fiskeriet fra små, lokale fiskerbåde, som er på havet få timer ad gangen. Kort efter fangsten renses stenbiderrognen på fabrikken i den grønlandske by, Paamiut. Rognen kvalitetstestes, hvorefter den saltes let og indfryses i salgsklar emballage.

Helt naturlig

For at bevare den naturlige og delikate smagsoplevelse af den grønlandske stenbiderrogn er der hverken tilsat farve eller kunstige tilsætningsstoffer – modsat mange andre varianter på markedet. Den nænsomme produktionsproces sker indenfor maksimalt 24 timer og den hurtige indfrysning sikrer en høj kvalitet og betyder ligeledes, at rognen ikke behøver at gennemgå en pasteuriseringsproces. Tilbage er kun den naturlige stenbiderrogn med den friske smag og unikke farve intakt.

En smagfuld oplevelse

Stenbiderrogn har mange serveringsmuligheder og er en sand fornøjelse for både øjne og smagsløg. Stenbiderrognen serveres typisk på blinis sammen med finthakket løg og creme fraiche eller som pynt på diverse retter, men kun fantasien sætter grænser. Rognen skal blot skylles og saltes let, og derefter er de sprøde perler fra Grønland klar til servering.
Frisk, frossen stenbiderrogn fås i bægere a 100 g.

  

Opskrifter med stenbiderrogn

Mulighederne for at bruge stenbiderrogn i opskrifter er mange, og her kan du få inspiration til lækre, smagfulde opskrifter med stenbiderrogn:

Fisk til middag?

 

Bliv inspireret af vores mange opskrifter med fisk og skaldyr!

 

Find opskriftdatabasen her...

Fisk - det sunde valg!

Fisk indeholder masser af vitaminer og mineraler, som er vigtige for din krop

- Læs mere her...

Meget mere end rejer!

 

Udover vores lækre grønlandske rejer indeholder vores sortiment også mange andre fiske- og skaldyrsprodukter.

 

- Se dem alle her...