Menu

Grønlandsk stenbiderrogn

Små sprøde perler fra de iskolde grønlandske have

Stenbideren bevæger sig i årets første måneder ind i de grønlandske fjorde for at gyde. Her fanges de primært vedhjælp af bundgarnsfælder mellem marts og juni måned. Fiskerne sejler ud i deres små joller og tømmer fælderne, hvorefter rognen leveres direkte til vores indhandlingssteder. En skånsom og brændstofbesparende fangstmetode.

Rognen fra den tykke stenbiderhun, kvabsoen som den kaldes, er en stor delikatesse. Stenbiderrogn har mange serveringsmuligheder. Den klassiske servering vil ofte være stenbiderrogn med finthakket løg og creme fraiche anrettet på blinis. En nem og enkel servering, som også er utrolig dekorativ.

Andre opskrifter med stenbiderrogn

Foruden den klassiske servering med stenbiderrogn, kan delikatessen også serveres på mange andre måder. 

Mangler du inspiration til en lækker forret, så prøv vores opskrift på kaviarrand med stenbiderrogn.

Prøv også vores opskrift på stenbiderrogn med feta-/tomatsalat med rugbrød.

Mangler du inspiration til en smagfuld hovedret, så prøv opskriften på stenbiderrogn i sprøde bagte kartofler. Retten kan med fordel serveres når du får gæster, da den gør sig flot visuelt.