Menu

Skaldyr

Skaldyr betegnes ofte som verdens ældste delikatesse, og den eksklusive spise er da også blevet nydt siden oldtiden. I dag er skaldyr dog tilgængelige for de fleste og indtages både til hverdag og fest.

Skaldyr defineres bredt som bløddyr med et hårdt ydre skelet, eller skal, og omfatter for eksempel krabber, krebs, muslinger og rejer. Mange opfatter skaldyr som en dyr spise, hvilket dog ikke behøver at være tilfældet. Af samme grund bruges de ofte til forretter og andre småretter, hvor der ikke skal så stor en mængde til. Desuden sælges de fleste skaldyr kogte, så de er lige til at gå til og ikke kræver yderligere tilberedning.

Husk at skaldyr også indgår i Fødevarestyrelsens anbefalde 350 g fisk om ugen - se mere her.

 

Køb dine Royal Greenland produkter online

Mangler du en forret til dine gæster?

Tag et kig i vores opskriftsdatabase!

Opskrifter på 5 minutter!


I vores kokkeskole kan du se vores huskok Mikael lave lækre hverdagsretter med fisk og skaldyr. Du finder selvfølgelig også opskriften, så du nemt kan gøre ham kunsten efter.

- Se videoerne her