Menu
Du er her: Forside Sortiment Rejer
Grønlandsk reje med skal i isblok

Rejer

Rejen er en favorit på både frokost- og middagsbordet, og det lille skaldyr er da også både sundt, lækkert og nemt at tilberede.

Der findes mange forskellige rejearter fra både kolde og varme himmelstrøg. Mange af dem findes i vores sortiment, men kernen er selvfølgelig koldtvandsrejen fra de nordiske farvande.

Koldtvandsrejer

Rejerne som lever i havene omkring Grønland er af arten Pandalus Borealis. Denne reje kaldes under tiden mange forskellige navne, for eksempel grønlandsrejer, dybhavsrejer eller ishavsrejer. Det er især smag og konsistens, der adskiller denne fra andre rejetyper – den smager friskt af saltvand med et sødligt præg og har en fast og saftig konsistens. Desuden er rejerne fra Grønland i starten af 2013 blevet MSC-certificerede, hvilket vil sige at rejerne kommer fra bæredygtigt fiskeri. 

Rejefiskeri i Grønland og Canada

Alt efter om rejen sælges med eller uden skal, fanges den på forskellige måder.

Vores skalrejer fanges i Grønland af vores egne trawlere, som fisker langt fra kysten. Trawlerne er flydende fabrikker, hvor rejerne koges, fryses og pakkes straks efter fangst.

Rejer uden skal fanges primært af små både og kuttere, som fisker langs Grønlands vestkyst samt i Gulf of St. Lawrence i Canada. Efter fangst lægges rejerne på is, så de holder sig friske til kutteren lander sin fangst på fabrikken. På rejefabrikken koges, pilles, fryses og pakkes rejerne.

Din garanti for friske rejer

Royal Greenlands Kutter-Rejer er enkeltfrosne – de har altså kun været frosset én gang undervejs fra fangst til middagsbord. Dette betyder at smag, konsistens og råvarens høje kvalitet bevares bedst muligt.

Læs mere om de enkelte produkter i menuen til højre.

Tips til opskrifter med rejer

 

Rejer kan bruges i mange forskellige slags retter og til mange forskellige anledninger. Rejer er da også en del af mange klassiske opskrifter, som især er populære op til højtiderne. 

Rejecocktails har længe været en populær ret, der især egner sig godt som forret. Rejecocktails er også populære til festlige lejligheder, såsom nytår, eller til højtider, fx påske og pinse. Find vores opskrift på en klassisk rejecocktail her.

En anden populær opskrift med rejer er en klassisk rejemad, som også egner sig godt som forret eller på en lun sommeraften. Se fx vores opskrift på klassisk rejemad med Kutter-Rejer.

Rejer er ikke kun anvendelige i forretter, men kan med fordel også bruges i hovedretter, eksempelvis i supper. Prøv fx vores opskrift på kinesisk rejesuppe her. Husk dog, at hvis rejerne bruges i varme retter, skal de først tilsættes til allersidst - ellers bliver de tørre og seje.


Find flere opskrifter med rejer i vores store opskriftsdatabase.

 

Find opskriftinspiration!

 

Prøv en af vores lækre opskrifter med rejer - der er helt sikkert en, du kan lide.

 

Se opskrifter med rejer her…

Vores Kutter-Rejer fanges tæt ved kysten af mindre både og kuttere

- Læs hvordan!