Menu
Du er her: Forside Sortiment Rejer
Grønlandsk reje med skal i isblok

Rejer

Rejen er en favorit på både frokost- og middagsbordet og det lille skaldyr er da også både sundt, lækkert og nemt at tilberede.

Der findes mange forskellige rejearter fra både kolde og varme himmelstrøg og mange af dem findes i vores sortiment, men kernen er selvfølgelig koldtvandsrejen fra de nordiske farvande.

Koldtvandsrejer

Rejerne som lever i havene omkring Grønland er af arten Pandalus Borealis. Denne reje kaldes under tiden mange forskellige navne, for eksempel grønlandsrejer, dybhavsrejer eller ishavsrejer. Det er især smag og konsistens, der adskiller denne fra andre rejetyper – den smager friskt af saltvand med et sødligt præg og har en fast og saftig konsistens. Desuden er rejerne fra Grønland i starten af 2013 blevet MSC certificerede, hvilket vil sige at rejerne kommer fra bæredygtigt fiskeri. Dermed vil det lille blå MSC logo også optræde på vores emballager med rejer - læs mere her.

Rejefiskeri i Grønland og Canada

Alt efter om rejen sælges med eller uden skal, fanges den på forskellige måder. Skalrejer fanges i Grønland af store trawlere, som fisker langt fra kysten. Trawlerne er flydende fabrikker, hvor rejerne koges, fryses og pakkes straks efter fangst. Rejer uden skal fanges primært af små både og kuttere, som fisker langs Grønlands vestkyst samt i Gulf of St. Lawrence i Canada. Efter fangst lægges rejerne på is, så de holder sig friske til kutteren lander sin fangst på fabrikken. På rejefabrikken koges, pilles, fryses og pakkes rejerne.

Din garanti for friske rejer

Royal Greenlands Kutter-Rejer er enkeltfrosne – de har altså kun været frosset én gang undervejs fra fangst til middagsbord. Dette betyder at smag, konsistens og råvarens høje kvalitet bevares bedst muligt.

 

Læs mere om de enkelte produkter i menuen til højre.
 

 

Find opskrift-inspiration!

 

Prøv en af vores super lækre opskrifter med rejer - der er helt sikkert en du kan lide.

 

Se rejeopskrifter her…

Kutter-Rejer fanges tæt ved kysten af mindre både og kuttere

- Læs hvordan!