Menu
Du er her: Forside Sortiment Laks

Laks

Laksen er en af de mest populære spisefisk i verden. Den smager godt og indeholder Omega-3 fedtsyrer (se hvor mange her), og så kan den tilberedes på flere måder, end du tror.

Laksen er en af de mest alsidige fisk og kan tilberedes på utallige måder – røget, stegt, marineret, gravad, dampet, bagt, grillet og rå i sushi.

Laksen er sølvskinnende og slank med en fedtfinne over ryggen. Du kan kende laksen fra havørreden på den slankere halerod og gællegitterstavene på forreste gællebue, der hos havørreden er tornformede.

Laks indeholder Omega 3-fedtsyrer

Omega 3 findes især i fede fiskearter, hvor laks hører under og disse fedtsyrer er livsnødvendige for os mennesker, og skal derfor være til stede i små mængder i vores kost. Usundt fedt fra kød og mejeriprodukter kan øge risikoen for livsstilssygdomme som hjerte-kar-sygdom og diabetes. Hvorimod det sunde fedt, der findes i planteolier og fisk, menes at kunne nedsætte risikoen for blodprop i hjertet. Læs mere her. Desuden indeholder laks og andre fede fisk D-vitamin, som er vigtigt for kroppens optagelse og omsætning af kalk og fosfor i dine knogler og muskler.

Lakseopdræt

Royal Greenlands laks kommer primært fra havbrug i Norge eller andre lande i Nordatlanten. Ved lakseopdræt opfostrer man laksen, først i store kar indendørs og siden hen når laksen har vokset sig større, i store net-bure i beskyttede bugter og fjorde. Når laksen er stor nok, transporteres den til forarbejdningsstedet, hvor den fileteres, fryses og pakkes inden for få timer efter fangsten. I Royal Greenlands sortiment findes desuden vildlaks fra den nordøstlige del af Stillehavet.

Opskrifter med laks

Ender du oftest med laksebøffer stegt på panden eller grill? Laks kan serveres på endnu flere og spændende måder, og det behøver ikke være svært i en travl hverdag. Prøv f.eks. en af vores lette og hurtige hverdagsopskrifter med laks.